In opdracht van woningstichting Domesta heeft Koenen Bouw in de wijk Poppenhare in Coevorden de afgelopen vijf maanden 69 woningen gerenoveerd. WoonSupportPlus heeft opdracht gekregen om de sociale begeleiding van de bewoners van deze woningen op zich te nemen.

In de maanden juni en juli heeft de warme opname plaatsgevonden. Vervolgens krijgen de bewoners een week voordat de werkzaamheden starten een activiteitenkalender waarop zij kunnen zien op welke dag welke werkzaamheden worden uitgevoerd en hoeveel overlast zij daarvan kunnen verwachten.

Dit project was het eerste project waarbij de online tevredenheidsmonitor is ingezet. Dit is een online applicatie waarop bewoners elke dag kunnen aangeven hoe tevreden zij zijn over de werkzaamheden. Deze applicatie is te gebruiken met een computer, telefoon of tablet. De bewoner kan vragen stellen en kan zelfs foto’s doorsturen via deze online tevredenheidsmonitor.

Alle 69 woningen zijn inmiddels energiezuinig gemaakt door het vervangen van het dak en het isoleren van de vloer en buitenmuur. De bewoners gaan dus geld besparen op de energierekening. WoonSupportPlus helpt daar nog verder bij door het inzetten van de ‘energiecoach’.

Tijdens dit project hebben alle bewoners ook gebruik kunnen maken van de ‘Klussen + Koffie’ winkel. In deze winkel zijn de bewoners op vaste dagen welkom voor vragen over de bouw, een kopje koffie of om de knipkaart te gebruiken om spullen uit de winkel aan te schaffen.

>> Project Woningverbetering Poppenhare Coevorden